dissabte, 15 de juliol del 2023

03.- Causa Cooppel per la Pau vol que es reconeixi el valor profètic de la revista "Això...Aleixarenc". L'Aleixar 1977-79.-

 Causa Cooppel per la Pau vol que es reconeixi el valor profètic de la revista "Això...Aleixarenc". L'Aleixar 1977-79.

Abans de Facebook, Twitter, Instagram, una revista ja publicava en format paper tot el que la ciutadania volia publicar per mitjà de tres bústies obertes al públic.

En un congrés de 2013 ja es va fer palesa per la seva singularitat d'aquesta iniciativa a l'Aleixar de 1976.

Publicació amb plena llibertat d'expressió escrita

Grau Pujol Josep Maria i  Ferran Torrent, Josep Maria (2013) “Això… Aleixarenc, revista de plena llibertat d’expressió VIII Congrés de la CCPC. Barcelona i Cornellà.

Congrés Obert – Cicle de Conferències “1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana”

Pàgina 143-149


En el 2007 l'Ajuntament de l'Aleixar va donar suport als XXX anys de la iniciativa Això ...Aleixarenc, en un mateix acte s'organitzarem tres taules de persones implicades.

Ceradai organitzarà diverses activitats en el proper curs 2023-24.

Per abans d'acabar 2023 un acte en record de l'escultor Modest Gené,en motiu dels 40 anys de la seva mort .

.


En construcció

La iniciativa es va presentar a l'abadia  a finals de 1976, en un entorn cultural i social de renovació democràtica a nivell de poble.

Abans del  2030 Causa Cooppel presentarà a la UNESCO una proposta sobre les aportacions en l'aprendre a aprendre i sobre persones i motius culturals i educatius amb risc d'oblit.

El final de la dictadura i la transició democràtica està bastant oblidada en molts pobles: el Club de Joves, el futbol en els anys 70, el Casal en els origens, etc.. cal que siguin recordats pel seu gran paper, així com les persones que lluitaren per les llibertats.


En l'actualitat l'Aleixar té en marxa des de fa cinc anys una experiència pilot que va creixent poc a poc és la Taula per la Igualtat. Digne per a donar-la a conèixer a arreu.




Totes les columnes en relació als blogs de la Causa Cooppel per la Pau, estan sempre en construcció.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

19.- Causa Cooppel per la Pau a la festa de sant Martí de l'Aleixar 2024

01.- Concert Cooppel per la Pau i presentació del llibre del músic i cantant Jordi Català Títol:  "Nou concert Cooppel per la Pau, disp...