dilluns, 11 de setembre del 2023

07.- En marxa Converses amb Això dels Drets Humans.-

 "Això..." expressió singular aleixarenca que indica un lloc, una partida del terme o un terreny concret.

En el 1976 es cofundà la revista de folletons impresos al ciclostil: "Això...Aleixarenc" per joves (1977-79) i en el 2013 es va declarar com a primera revista catalanista, clandestina i de plena llibertat d'expressió en un Congrés de Parla Catalana i transició democràtica . Es guarda una còpia a l'Arxiu Comarcal del Baix Camp des de 2011. En el 2007 a l'Aleixar commemorarem els XXX anys amb el suport de l'Ajuntament.

https://blocs.xtec.cat/aleixar/page/2/


El 31 de juliol de 1977 celebràrem el primer aplec de sardanes de l'Aleixar que ha perdurat fins els anys 2019 i volem que perduri de cara el futur. El dia 5 de gener de 1977 els Reïs Mags portaren la revista Això Aleixarenc al Casal en un primera edició moderna de la cavalcata  dels Reis Mags.




També a nivell popular hi ha qui el pronuncia "lalleixà" i un petit grup s'autodenominà "Laleixarina" 1977 sense cap ressò públic.


Converses amb Això dels Drets Humans (CADH)  "cadeac" preten per mitjà de la conversa tractar temes propis de les persones i del poble de l'Aleixar, amb la finalitat d'ajudar-nos mútuament amb objectius concrets.

https://senycatala.blogspot.com/2023/07/52-ara-pots.html

En les converses els objectius d'aprendre a aprendre són del català, en cas de dol, etc..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

19.- Causa Cooppel per la Pau a la festa de sant Martí de l'Aleixar 2024

01.- Concert Cooppel per la Pau i presentació del llibre del músic i cantant Jordi Català Títol:  "Nou concert Cooppel per la Pau, disp...